• 09371198576
  • payanyar@gmail.com
بروز رسانی قیمت‌ها: فروردین 1403
ورود  \/ 
x
x
x
ثبت  \/ 
x

رشته مکاترونیک تلفیقی از مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر سخت افزار و نرم افزار و مهندسی الکترونیکی است و در زمینه هایی مانند لوازم خانگی، خودروها، نیروگاهها، پالایشگاهها و پتروشیمی کاربرد دارد. به طور کلی به علت پیشرفت روزافزون علم و اطلاعات و فناوری به علم مکاترونیک نیاز مبرمی داریم. این علم یک ایده و تفکر جدیدی است که به ایجاد سیستمها و محصولاتی با کیفیت بهتر و هزینه کمتر می پردازد. از جمله کارایی های رشته مکاترونیک در زمینه های طراحی ماشینهای کنترل شده توسط کامپیوتر، اتوماسیون خودرو، بکارگیری مته های کنترل شده از راه دور، هوشمند کنترل از راه دور تجهیزات هوایی، کنترل هوشمند حمل و نقل شهری، مترو و ... می توان اشاره کرد.
این رشته شامل گرایشهای طراحی رباتها و سیستمهای مکاترونیکی، اتوماتیک و کنترل تولید، ارتباطات جنبی مانند انسان، ماشین و کامپیوتر است. برخی از دروس این رشته عبارتند از: کنترل محرکه های الکتریکی، شبیه سازی کامپیوتری، هوش مصنوعی، هیدرولیک پیشرفته، سیستمهای بلادرنگ و ... .
تدوین پایان نامه مهندسی مکاترونیک نیازمند آزمایشهای تجربی و عملی است به طوری که گاه برای موضوع پایان نامه خود باید هزینه زیادی خرج کنند. نگارش هر پایان نامه نیازمند تحقیق و اطلاع از دانش به روز دنیا است، دانشجویان می توانند در ژورنالهای علمی دنیا که فناوریهای نوین و جدید را معرفی می کنند به روز شوند و ایده های جدیدتری برای موضوع پایان نامه خود انتخاب کنند. برای شروع انجام پایان نامه، باید به موضوعی که در مباحث گسترده درسی مکاترونیک همیشه نظرتان را جلب کرده و یا سوالی در ذهنتان ایجاد کرده باشید و اگر در این زمینه به مشکل برخوردید چه در پایان نامه ارشد و چه در دکترا با مشاوران و کارشناسان ما مشورت کرده و پایان نامه ای حرفه ای ارایه دهید. نمونه ای از موضوعات پایان نامه مهندسی مکاترونیک را می توانید مشاهده نمایید :
-    تعیین خاصیت و اندازه گیری انبوه حرکت شانه انسان
-    نحوه کاربرد هولوگرافی در سیستمهای میکروالکتریکی
-    طراحی پارامتریک و چند منظوره سیستمهای لرزشی جداسازی
-    مطالعه ای درباره سیستمهای هوشمند نمایشگر و کاربرد آنها
-    استفاده از اسکن لیزری در اسناد میراث فرهنگی

مهندسین هوافضا با طراحی، ساخت و آزمایش وسایل پرنده سروکار دارند و در سازمانهایی که از این وسایل استفاده می کنند مانند پژوهشگاههای عملیاتی، مدیریت حمل و نقل  و ترابری، عملیات تاسیسات و نفتی، موسسات  تحقیقات موشک و ماهواره، صنایع خودروسازی و ....فعالیت دارد. این رشته شامل پنج گرایش آیرودینامیک، پیشرانش، مکانیک پرواز، سازه هوافضایی و مهندسی فضایی می شود. در گرایش پیشرانش به بررسی نیروی جلوبرنده موشکها، بالگردها و ماهواره ها می پردازند. مهندسین پیشرانش با موتورهای پیستونی و جت سروکار دارند که از این نوع موتورها در موشکهای جنگنده و کروز استفاده می شود. در این گرایش مبحث آیرودینامیک هم استفاده می شود به طوری که به بررسی ورودی جریان هوا در موتورهای جت می پردازند. گرایش آیرودینامیک که به معنای دینامیک جریان هوا است و جریان هوا را در اجسام مختلفی مانند خودروها، هواپیماها و موشکها بررسی می کنند. می توان گفت مبحث اصلی آیرودینامیک، مکانیک سیالات است و برخی زمینه های تخصصی مانند لایه های مرزی آرام و مغشوش دارد که دامنه های گسترده ای از مطالب علمی دارد. گرایش سازه های هوافضا مربوط به تحلیل سازه های هوایی است که هم بار استاتیکی و هم بار آیرودینامیکی آنها مورد بررسی قرار می گیرد. برای مثال مهندسین سازه های هوافضا با استفاده از الگوریتمها و روشهای بهینه سازی، میزان ارتعاش وسایل پرنده را تحلیل می کنند.
در گرایش مکانیک پرواز با استفاده از مباحث آیرودینامیک به کنترل دینامیک و عملکرد پرواز می پردازند. مهندسین مکانیک پرواز در زمینه هایی مانند بررسی و کنترل پایداری راکتها، کنترل هواپیمای بدون سرنشین، اندازه گیری وزن وسایل پرنده و ... فعالیت دارند. گرایش مهندسی فضایی به کنترل موشکها و ماهواره های فضایی می پردازد. این گرایش در حال حاضر رو به پیشرفت زیادی است و در آینده کشور ما تاثیر زیادی دارد. انجام پایان نامه و  تدوین پایان نامه کارشناسی ارشد و یا پایان نامه دکترا مهندسی هوافضا کاری سنگین برای دانشجویان است زیرا نیازمند انجام آزمایشهای تجربی زیادی می باشد و به دغدغه ای بزرگ برای دانشجویان تبدیل شده است. برای انجام پایان نامه، باید به موضوعی که در مباحث درسی هوافضا همیشه نظرتان را جلب کرده و یا سوالی در ذهنتان ایجاد کرده باشید و اگر در این زمینه به مشکل برخوردید با مشاوران ما مشورت کرده و پایان نامه ای حرفه ای ارایه دهید. می توانید چند نمونه از موضوعات پایان نامه مهندسی هوافضا را در لیست زیر مشاهده نمایید:
-    طراحی و بهینه سازی بدنه سیستمهای آزمایشی هوایی
-    مطالعه مختصر درمورد ناپدیدی وسایل هوایی ( ویمانا )
-    روش حل مشکل کششی کامپوزیتهای هواپیمایی
-    راه حلهای تجزیه ای برای دمای زمینه دیواره ها با سوخت جامد

مهندسی نفت رشته ای مرتبط با ایجاد راه و روشهای نوین اکتشاف و استخراج نفت و گاز از زمین است. مباحث اصلی این رشته زمین شناسی, ریاضی و شیمی است و گرایشهای آن عبارتند از: مهندسی اکتشاف, مهندسی مخازن, مهندسی حفاری و مهندسی بهره برداری. مهندسین اکتشاف بااستفاده از لرزه نگارها و امواج صوتی می توانند به عمق چاه پی ببرند و تعیین کنند که نفتی در آن مکان وجود دارد یا خیر. مهندس مخزن سطوح مخازن نفت را اندازه گیری می کند و با بهینه سازی آنها سرو کار دارد.مهندسین حفاری بیشتر با دکلهای نفتی سروکار دارند و با استفاده از تجهیزات حفاری منابع هیدروکربنی را شناسایی می کنند. مهندسین بهره برداری جنبه های فنی و اقتصادی مخارن نفت را بررسی می کنند، اختلالات چاه و مخزن را شناسایی کرده و روشهای بهتر بهره برداری را کشف می کنند. دانشجویان این رشته به طور کلی علاوه بر ریاضی و فیزیک - که دروس پایه تمام رشته های فنی مهندسی هستند- زبان انگلیسی قوی هم داشته باشند. شغل فارغ التحصیلان این رشته دشوار است زیرا بیشتر کار مهندسان نفت خارج از شهر است و گاه باید به مدت چند روز از خانه دور باشند. وزارت نفت بهترین فارغ التحصیلان این رشته را جذب می کنند . تدوین پایان نامه یا رساله مهندسی نفت به دلیل نیاز به انجام تحقیقات در شرایط واقعی و دشوار برای دانشجویان این رشته دغدغه ای جدی تبدیل شده است و انجام این کار بدون داشتن تجربه عملی امکان پذیر نیست. از همین رو به دانشجویان این رشته پیشنهاد می شود که برای انجام پایان نامه از متخصصین و مشاوران مجرب ما کمک بگیرند. نمونه هایی از موضوعات پایان نامه ارشد و پایان نامه دکترا رشته مهندسی نفت را جهت آشنایی با انجام پایان نامه در این رشته را در زیر می توانید مشاهده نمایید:
_توسعه دستگاه حفاری ضد ضربه و کاربرد آن در بلوک چونهوا
_بررسی روشهای گوگردزدایی گاز و نفت به منظور محافظت از محیط زیست
_احتمال استفاده از گازنفت خام مایع در سیستمهای خنک کننده

رشته مهندسی صنایع بااستفاده از علوم مهندسی بهره وری بهتر از سیستم ها را بررسی می کند. در این رشته مهندسان توسعه و پیشرفت سیستمها(انسان – اطلاعات – تجهیزات – انرژی)را مورد مطالعه قرار می دهند. به عبارتی دیگر مهندسان صنایع به صرفه جویی در زمان و پول و همچنیین انرژی در پروژه ها می پردازند. به عنوان مثال مهندسین صنایع تلاش می کنند تا راههای جدید و بهتری برای جلوگیری از اتلاف مواد در ساخت و کاربرد ماشین آلات بیابند. این رشته فقط مرتبط با صنعت نیست بلکه با بخشهای تجاری, خدماتی مدیریت و بهبود بهره وری ارتباط دارد.رشته مهندسی صنایع گرایشهای متفاوتی دارد نظیر گرایش مکانیک در طراحی جامدات, حرارت و سیالات, گرایش مکانیک در ساخت و تولید و گرایش مهندسی دریا. دانشجویان این رشته در گرایش جامدات طراحی و تولید ماشین آلات در کارخانجات را می آموزند. در بخش گرایش حرارت و سیالات به مطالعه درمورد محاسبه انرژی مولدهای حرارتی, نیروگاههای آبی, موتورهای احتراقی و ... می پردازند. در بخش گرایش ساخت و تولید به مطالعه درباره ساخت و تولید ماشین آلات صنعتی می پردازند. گرایش مهندسی دریا یا کشتی سازی به طراحی و استحکام بدنه, مسایل مسیریابی کشتی و مسایل دریایی دیگر می پردازند. به طور کلی مهندس صنایع باید به سنجش چگونگی تولید محصولات, توسعه سیستمهای مدیریتی, ایجاد روشهای جدید کنترل کیفیت و کاهش هزینه ها و تحلیل و بررسی مشخصات فنی و تولید کارها بپردازد.
به دلیل وجود زمینه های مختلف کاری این رشته, یک مهندس صنایع می تواند به راحتی وارد بازار کار شود. زمینه هایی از قبیل طراحی و ساخت ماشین آلاتی مثل تجهیزات پزشکی و لوازم خانگی, طراحی و ساخت تجهیزات نیروگاههای فسیلی, اتمی, خورشیدی و بادی, ساخت و طراحی تجهیزات حرارتی مثل بالابرها و سیستم های حمل و نقل, ساخت رباتها, تجهیزات دفاعی مثل تانک و ....
از آنجایی که این رشته گستردگی و زمینه های بسیاری دارد, انتخاب موضوع پایان نامه (رساله ) و به طور کلی نگارش آن را برای دانشجویان دشوار کرده است. به همین منظور استفاده از مشاورین و متخصصین مجرب برای انجام پایان نامه بهترین کار است تا بزرگترین انتخاب علمی زندگی خود را به شکلی حرفه ای داشته باشید. شما می توانید ابتدا چند نمونه از پایان نامه های موجود در کتابخانه ها را مطالعه کنید تا با نحوه نگارش رساله آشنا شوید. نمونه هایی از موضوعات پایان نامه ارشد یا رساله رشته مهندسی صنایع را در زیر می توانید مشاهده کنید :
_ مقایسه داده های ساخت یافته و بدون ساخت در تجزیه و تحلیل صنعتی
_مطالعه تجربی بر SCM  موتورهای شبیه سازی
_بهینه سازی اندازه و فضای خازنها بااستفاده از الگوریتم Matlab
_استفاده از مواد جاذب برای برداشتن زینک از آبهای فاضلابی

در این رشته مهندسان رابطه بین مواد خاصی را بررسی می کنند  و با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی و عبوری ,پراش پرتوهای ایکس و دیگر تجهیزات به بررسی ساختار میکروسکوپی مواد می پردازند. این رشته شامل گرایشهای متالوژی, نانو مواد, بیو متریال, ریخته گری, جوشکاری, مهندسی مواد مرکب, استخراج فلزات, مهندسی سطح, سرامیک و  .... است. اگر بخواهیم کلی تر بگوییم این رشته به دو بخش تقسیم می شود : مهندسی متالوژی(مرتبط  با تخصص در  فلرات) و مهندسی سرامیک (تخصص در سرامیک ).
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در زمینه بهره برداری فرایندها, طراحی و ساخت قطعات, شکل دادن و ریخته گری خواص, شناسایی مشخصات ساختاری و فیزیکی مواد و مواردی دیگر فعالیت کنند. رشته مهندسی مواد فرصتهای شغلی مانند استخراج و تولید مواد فلزی و غیر فلزی, ذوب آهن, صنایع متالورژی پودر, هواپیماسازی, کشتی سازی, خودروسازی, آماده سازی قطعات یخچال, کولر, ماشین لباسشویی, چینی سازی, شیشه سازی, تولید سیمان وآجر وموارد فراوان دیگری دارد. یک مهندس مواد معمولا در دفاتر و آزمایشگاهها و یا در محیط کارخانه مشغول به کار است. ازجمله نمونه وظایف مهندس مواد می توان موارد زیر را نام برد :
بررسی مواد در شکلهای مختلف و استفاده از آنها در راستای پیشرفت تکنولوژی, تولید مواد دندانپزشکی مانند ایمپلنت, ایجاد نمونه های اولیه  جدید مواد و ...
دانشجوی رشته مواد باید برای انجام پایان نامه یا رساله خود هزینه سنگینی را برای انجام تحقیقاتش بپردازد و سعی بر این داشته باشد که بهترین کیفیت را با کمترین هزینه داشته باشد به همین منظور انجام کارهای پایان نامه به کاری دشوار برایش تبدیل می شود. سپردن پایان نامه ارشد یا دکترا به مشاور و متخصص در این زمینه می تواند کمک بزرگی به پیشرفت کار دانشجو کند. نمونه هایی از موضوعات پایان نامه رشته مهندسی مواد را در زیر می توانید مشاهده نمایید:
_تاثیر وانادیوم و دمای قالب بر قابلیت حل نیتروژن در استیل
_مطالعه ای در مورد تقویت کامپوزیت های ماتریکس
_بهینه سازی فرایند ذوب در کوره های الکتریکی
_بررسی جنبه های علمی و کاربردی تزریق پودرهای بادی به آلیاژهای مایع بدون  
غوطه ور شدن
_ مقایسه مشخصه های نقره اکسیدشده با تماس مواد الکتریکی
_استفاده از تیتانیوم نانو در مسایل پزشکی  

 

به طور کلی رایانه دارای دو بخش سخت افزار و نرم افزار است که بخش سخت افزار شامل اجزای فیزیکی و قابل لمس رایانه و بخش نرم افزار شامل اجزای غیر قابل لمس می باشد.در این رشته به طراحی , ساخت , بررسی و شناخت نرم افزار و سخت افزارها می پردازند.
این رشته گرایشهایی از جمله مهندسی سخت افزار , مهندسی نرم افزار , مهندسی فناوری اطلاعات , معماری کامپیوتر , هوش مصنوعی , مبحث الگوریتم ها و محاسبات , امنیت شبکه ها و اطلاعات , تجارت الکترونیک , پردازشگرهای هسته مرکزی و ... دارد. دانشجویان فارغ التحصیل شده در این رشته می توانند بازار کار بسیار خوبی داشته باشند. برای مثال در زمینه برنامه نویسی شرکتها و ارگانهای زیادی نیاز به برنامه نویس دارند. هم چنین امروزه نیاز به ساخت نرم افزار و صادر کردن آنها بیشتر شده است. مهندسین کامپیوتر در بخش فناوری اطلاعات یا  IT  می توانند در پروژه ها و سازمانها در راستای پیاده سازی برنامه های فناوری اطلاعات, خدمات تجارت الکترونیک و دولت الکترونیک, فناوری اطلاهات هوشمند و.... فعالیت داشته باشند.

تحصیل دررشته مهندسی کامپیوتر نیازمند درک و استعداد خوبی در ریاضیات است و دانشجوی این رشته باید فعال و پویا باشد و اطلاعات به روزی در زمینه رشته خود داشته باشد.

از آنجایی که این رشته گستردگی زیادی در موضوع دارد, انتخاب موضوع پایان نامه (رساله ) وبه طور کلی انجام پایان نامه را برای دانشجویان دشوار کرده است. به همین منظور استفاده از یاری مشاورین و متخصصین مجرب در این زمینه بهترین کار است تا پایان نامه ایی حرفه ای ارایه دهید.
متخصصین باسابقه ما در راستای انجام پایان نامه آماده کمک به شما در تمام مقاطع هستند. نمونه هایی از موضوعات پایان نامه ارشد یا رساله دکترای رشته مهندسی کامپیوتر را در زیر می توانید مشاهده کنید. این نمونه ها در انجام پایان نامه خود می توانند به شما کمک بسیاری کنند :
_بهینه سازی مدیریت روشهای سیستم های وایرلس با شبکه OS
_مشکل دستیابی به عوامل تصویری
_کیفیت لینک وایرلس در صفحه های شبکه های الکترونیکی
_افزایش ظرفیت چند بعدیها با قابلیت برنامه ریزی اتوماتیک
_ توسعه وایرلس با به حداقل رساندن میزان استفاده از باتری
_مطالعه و پیش بینی نیازهای نرم افزاری وابسته به منطق فازی چند معیاری

رشته مهندسی شیمی باعث پیشرفتهای عظیمی در بخشهایی مانند نیروگاهها, پتروشیمی, صنایع پلیمر, صنایع شیمیایی معدنی و .... شده است. این رشته گرایشهای متفاوتی از جمله صنایع نفت و گاز, بیو تکنولوژی, نانو تکنولوژی, مهندسی فرایند و ... می باشد و در مقطع کارشناسی ارشد گرایشهای متفاوتتری دارد. یک مهندس شیمی فرصتهای شغلی زیادی دارد برای مثال می تواند به عنوان مهندس تولید در کارخانه های تولیدی کار کند و یا به عنوان مهندس مشاور در شرکتهای مشاور فعالیت کند. یکی از امتیازات این رشته این است که دانشجو در این رشته هم مهندسی شیمی و هم مهندسی مکانیک را می آموزد و به این علت می تواند آینده شغلی خوبی داشته باشد.

یک مهندس شیمی می تواند کشفیات علمی مفیدی انجام دهد و آنها را به مرحله تولید برساند. این رشته در زندگی روزمره ما تاثیر بسیار زیادی دارد. برای مثال هرآنچه ما استفاده می کنیم ( مانند پلاستیک, پارچه و لوازم شیمیایی, آرایشی و دارو و ...) به خاطر تلاش مهندسین شیمی و شیمیدانها بوده است.
یک مهندس شیمی باید در دروس فیزیک, شیمی و ریاضی قوی باشد. دروس اصلی این رشته شامل مباحث موازنه, انتقال حرارت, انتقال جرم, کنترل فرایندها, ترمودینامیک, مکانیک سیالات و ... می باشد.
در گرایش پالایش, مهندسین به تبدیل نفت خام و فراورده های  نفتی, در گرایش پتروشیمی نیز به تولید پلیمرهای خام و محصولات پتروشیمی می پردازند. گرایش صنایع گاز شامل انجام عملیات استخراج, پالایش و انتقال گاز می باشد. گرایش بهره برداری رشته و مبحثی مستقل است که در آن  به کارهایی از قبیل اکتشاف نفت و مخازن هیدروکربنی می پردازند.
انجام پایان نامه و یا رساله رشته مهندسی شیمی بستگی به عوامل متفاوتی دارد. دانشجو ابتدا باید در رابطه با رشته خود تحقیقاتی مفصل و با دقت انجام دهد و موضوع مورد علاقه اش را پیدا کرده, از منابع علمی جدید و به روز استفاده کند و درباره پیشینه و تاریخچه آن جستجو کند. در ابتدا می تواند از رساله های دکترا و پایان نامه ارشد دانشجویان دیگر کمک بگیرد تا با نحوه نگارش پایان نامه آشنا شود. نمونه هایی از موضوعات پایان نامه این رشته را در زیر می توانید مشاهده نمایید :
- -نقص و خطاهای توربین های بادی و مطالعه عوامل نامعلوم
-استفاده از مواد کربنی  در دارو ها و درمان سرطان
-مطالعه ای در زمینه نیروی بسط دهنده خروجی در پالایشگاهها و مدار رانکین
-توسعه و توصیف اختصاصی شیشه سیلیکا با استفاده از روش تبخیر شیمیایی
-ساختار و شاخصه های نانوفیبرهای کربنی و استفاده از آنها در کاتالیزگرهای الکتریکی

رشته مهندسی عمران یکی از رشته های فنی مهندسی است که  با زمینه هایی از جمله ساختمانی، راه سازی، پل سازی، سازه ها و بناهای آبی، جمع آوری  و دفع فاضلاب و … مسئولیت طرح، محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا ارتباط دارد. مهندسی عمران شامل خیلی از کارها می شود به عنوان مثال برای ساختن ساختمان، پل، برج، تونل، راه، سیلو و یا شبکه‌های فاضلاب به مهندس عمران نیاز داریم که علاوه بر رعایت مباحث اجرایی و فنی، اقتصادی کار کند. برای اینکه دانشجویان بتوانند به تحصیل در این رشته ادامه دهند باید در مباحث فیزیک و ریاضی قوی باشند و همچنین آماده کار در محیطهای خارج از شهرو فعالیت زیاد باشند.

فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران می توانند کارهایی عمرانی از قبیل موارد زیر انجام دهند: طراحی، محاسبه و اجرای راهها و جاده های مختلف ارتباطی داخل و خارج شهرها و و روستاها، ساخت و اجرا و در مواردی طراحی و محاسبه انواع پلهای بتنی و فلزی مانند پلهای داخل شهری و روگذرها، پلهای خارج شهری و جاده ها, ساخت خطوط انتقال آب اعم از انواع کانالهای تحت فشار و یا کانالهای با سطح آزاد آب, محاسبه ساخت شبکه های جمع آوری و دفع آبهای سطحی ناشی از نزولات جوی در خیابانها و همچنین شبکه های جمع آوری و دفع فاضلابهای خانگی و صنعتی و انتقال آنها به خارج از شهر و تصفیه خانه ها و ....
فرصتهای شغلی متعددی برای فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران وجود دارد مانند  وزارتخانه های مسکن و شهر سازی، راه و ترابری، جهاد سازندگی و نیرو به صورت گسترده تر و سایر وزارتخانه ها، اداره ها، سازمانها، مراکز دولتی و خصوصی نظیر: وزارتخانه های آموزش و پرورش، کشاورزی، علوم تحقیقات و فن آوری، بانکها و ... که برای کارهایی مثل طرح محاسبه و اجرای پروژه، نیاز به استخدام مهندسان عمران دارند. شرکتهای مهندسین مشاور هم برای کارهای  طرح  محاسبه و نظارت بر اجرایی پروژه ها به مهندس عمران نیاز دارند.
انجام پایان نامه یا رساله مهندسی عمران به دلیل نیاز به انجام تحقیقات در شرایط واقعی آزمایشگاهی کاری دشوار برای دانشجویان این رشته شده است و انجام این کار بدون داشتن تجربه عملی امکان پذیر نیست. از همین رو به دانشجویان این رشته پیشنهاد می شود که از متخصصین و مشاوران برای انجام پایان نامه خود کمک بگیرند. نمونه هایی از موضوعات پایان نامه ارشد رشته مهندسی عمران که البته می توان از آنها برای پایان نامه دکترا نیز بهره برد :
_استفاده از سیستم های ERP  برای انتقال فرایندهای تجاری :مطالعه ای در موضوع شرکتهای مهندسی عمران
_تولید اتوماتیک جریان خطا در مبحث احتمالات و ریاضیات
_تعیین  IMF  بااستفاده از انتقال  Hilbert-Huang

در مهندسی مکانیک به طراحی و ساخت دستگاههایی نظیر دستگاههای انرژی زا می پردازند. از جمله کاربردهای این رشته می توان به تولید موتورهای کنترل، نیروگاههای برق، لیزر و... اشاره کرد. این رشته همچنان در حال تکامل و پیشرفت است و امروزه می توان گوشه ای از پیشرفت آن را در زمینه هایی مانند نانوتکنولوژی مشاهده کنیم.

زمینه های فعالیت مهندسی مکانیک شامل طراحی، تحلیل، آزمایش، فرآیندهای ساخت و تولید و همچنین فعالیتهایی در زمینه نوین فناوری نانو اشاره کرد.


تاریخچه مهندسی مکانیک
در قرن 18 میلادی بود که این رشته به طور خاصی شناخته شد و از قرن 19 میلادی تا کنون به طور پیوسته در حال گسترش و توسعه است.

گرایشهای مقطع لیسانس مهندسی مکانیک
این گرایش  شامل سه رشته حرارت و سیالات،  طراحی جامدات و ساخت است که در مبحث طراحی جامدات مهندسان در مباحثی مانند ماشین آلات صنعتی و خطوط تولید کارخانجات فعالیت دارند.
در رشته  حرارت و سیالات در مباحثی مانند طراحی موتورها، خودروسازی، هوافضا و پالایشگاههای نفت و گاز پرداخته می شود.

مباحث اساسی مهندسی مکانیک
مهندسی مکانیک مباحث گوناگونی مانند ایستاتیک، دینامیک، مقاومت مصالح، طراحی اجزا ماشینها و دینامیک ماشینها و ... دارد. در ایستاتیک به بررسی سیستم فیزیکی ایستایی می پردازند. مبحث دینامیک مربوط به موضوعات حرکت شناسی است و در آن به بررسی عوامل موثر بر حرکت، قوانین حرکت و مبحث کار و انرژی می پردازند. در مبحث مقاومت مصالح هم به استحکام مواد و بررسی رفتار مکانیکی آنها پرداخته می شود.
مهندسان مکانیک در زمینه های زیادی می توانند مشغول به کار شوند مانند طراحی ماشینها, توربینها, دیگهای بخار, هواپیما, کنترل کیفیت دستگاهها, ساخت تجهیزات صنعتی مثل رباتها و ...
باتوجه به تنوع گرایشها و مباحث مهندسی مکانیک, انتخاب موضوع و تدوین پایان نامه یا رساله کاری دشوار شده است. متخصصین ما در زمینه مشاوره, تدوین پروپوزال و انجام پایان نامه آماده راهنمایی شما هستند. چند نمونه از موضوعات پایان نامه ارشد مهندسی مکانیک را می توانید مشاهده نمایید که آشنایی با این مثال ها می تواند در انجام پایان نامه شما چه در پایان نامه کارشناسی ارشد و چه در پایان نامه دکترا کمک به سزایی به شما کند :
_افزایش کیفیت مکانیکی و گرمایی کامپوزیتهای اپوکسی
_مطالعه تجربی بر افزایش قدرت فیبرهای محکم استیل 
_مطالعه نظری سیستم پمپ گرمایشی با استفاده از سردکنهای CO2
_تاثیر جذب رطوبت بر خاصیتهای مکانیکی فیبرهای سنگی کامپوزیتهای ماتریکس

مهندسی برق زیرمجموعه‌ای از مهندسی است که به مطالعه و کاربردهای مرتبط با الکتریسیته، الکترومغناطیس و الکترونیک می‌پردازد. مهندسی برق دو قسمت عمده دارد که در یکی از آن به طراحی سیستم ها می پردازند و در دیگری نحوه انتقال انرژی را بررسی می کنند.

گرایش‌های مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق در ایران  به ترتیب زیر هستند :
 
گرایش قدرت مهندسی برق
مهندسی قدرت با تولید٬ انتقال و توزیع انرژی الکتریکی و هم چنین ساخت برخی دستگاه‌های مربوط به آن مثل ترانسفورمرها سروکار دارد. در این گرایش به مطالعه در مورد روش های گوناگون انتقال الکتریسیته می پردازد.


گرایش الکترونیک
یک مهندس الکترونیک فعالیتهایی از جمله ساختن قطعات الکترونیکی و استفاده از آنها در مدار دارد.


گرایش مخابرات
مهندسی برق مخابرات شامل دو مبحث مخابرات میدان و سیستم‌های مخابراتی است. دروس اصلی این گرایش: میدان و امواج، مایکروویو و آنتن، فیلتر وسنتز مخابرات دیجیتال ومبانی  پردازش سیگنال های گسسته در زمان ( مرتبط با گرایش سیستم های مخابراتی).


گرایش مخابرات میدان
در مبحث میدان، مهندسان با ارسال٬ انتشار و دریافت امواج الکترومغناطیسی از طریق یک کانال مخابراتی و فرستنده و گیرنده سروکار دارند. به عبارت مهندسان مخابرات میدان به‌طور عمده با جنبه‌ی فیزیکی چگونگی انتقال امواج حاوی اطلاعات کار می کنند.


گرایش سیستم‌های مخابراتی
موضوع اصلی این گرایش پردازش و بهینه‌سازی سیگنال اطلاعات است. در این مبحث، مهندسان در کل با بهبود سامانه‌های مخابراتی جهت دستیابی به سرعت و امنیت و قابلیت اطمینان بیشترسروکار دارند.


گرایش کنترل
 هدف این علم به طورکلی، کنترل متغیرهای اصلی سیستم بر مبنای برخی ملاکهای مطلوب است. به کمک این علم می‌توان به عملکرد بهینه سیستم‌های پویا، بهبود کیفیت و ارزان‌تر شدن فراورده‌های تولیدی، گسترش میزان تولید، ماشینی کردن بسیاری از عملیات دستی و نظایر آن دست یافت.
برای پایان نامه ارشد یا پایان نامه دکترا مهندسی برق, دانشجو می تواند نمونه های پایان نامه های دانشجوهای دیگر را مطالعه کند تا از نحوه نگارش متن آگاه شود. انجام پایان نامه یا رساله نیازمند نویسندگی قوی می باشد و دانشجو برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه و همچنین برای انجام پایان نامه ای آکادمیک به مشاور و متخصص در این زمینه نیاز دارد. نمونه هایی از موضوعات پایان نامه ارشد مهندسی برق را در زیر می توانید مشاهده نمایید :
_کنترل ارتباط و گرمایش  الکترود Ni  وابسته به خازنهای سرامیکی
_بررسی خاصیت الکتریکی فیبرهای الکتروسپونی کامپوزیتهای PANI-PMMA
_سیسیتم تامین برق ولتاژ پایین برای ابزارهای فیزیکی گردش مدار