• 09371198576
  • payanyar@gmail.com
بروز رسانی قیمت‌ها: فروردین 1403
ورود  \/ 
x
x
x
ثبت  \/ 
x

نوشتن پروپوزال و انجام پایان نامه مهندسی نفت در مقطع ارشد
اما امروزه با توسعه شهرها و افزایش جمعیت اکتشاف نفت و حفاری ها با دقت بالایی صورت می گیرد. چرا که اگر در حین حفاری به گسل های آسیب پذیر و لایه های ضعیف زمین آسیبی وارد گردد احتمال وقوع زلزله یا ریزش بلندی ها بسیار زیاد است. و ممکن است مرگ و میر فراوانی نیز به همراه داشته باشد.لذا مهندسی نفت بصورت اصولی به عنوان یک رشته دانشگاهی امروزه در دسترس دانشجویان قرار گرفته است تا با کسب تخصص های لازم بتوانند در این امر موفق باشند. همه می دانیم که با کندن زمین زیر پای خود می توانیم به نفت دست یابیم. اما اینکه چقدر باید به کندن و حفاری ادامه دهیم و تا کجا باید پیش برویم ، ممکن است اطلاعات ناقصی داشته باشیم. و از آن مهمتر اگر علم به میزان نفت موجود نداشته باشیم ممکن است همه زحمت هایمان را برباد دهد.
بنابراین در رشته مهندسی نفت این موضوع مد نظر قرار گرفته می شود که با بررسی میزان نفت موجود در زیر زمین و فاصله آن ، ارزش آن تخمین زده می شود. البته با توجه به کسب تخصص های لازم و وجود ابزار های دقیق که نمودارهای ژئوفیزیکی را در اختیار کارشناسان این رشته قرار می دهد این امر امکان پذیر است.
در کشور ایران که یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان است با توجه به لزوم بهره برداری از این سرمایه ملی نیاز به مهندسین نفت روز به روز بیشتر و بیشتر می شود. افزایش تولیدات نفتی که شامل بسیاری از مواد سوختی ، مصرفی و صنعتی می گردد خود باعث ایجاد شغل و افزایش سرمایه ملی نیز میگردد.

گرایش های رشته مهندسی نفت
مهندسی مخازن هیدروکربوری، مهندسی حفاری، مهندسی بهره‌ برداری، مهندسی اکتشاف

گرایش مهندسی مخازن هیدروکربوری
تشخیص هیدروکربوری یکی از روشهای کشف محل دقیق نفتی می باشد. پس از کشف مهندس مخزن وارد عمل میگردد تا با استفاده از نرم افزارهایی چون پترل ، ایکلیپس و سی ام جی اقدام به انجام محاسبات و مدلسازی سطح و عمق زمین نموده و میزان فشار مخزن ، نوع سنگ دیواره مخزن و… را تخمین می زند.

گرایش مهندسی حفاری
حفاری بدون برنامه و حساب و کتاب ممکن است منجر به از بین رفتن یک منبع نفتی بسیار مهم و در نتیجه از بین رفتن سرمایه ای عظیم گردد. مهندسین حفاری با در نظر گرفتن محاسبات دقیق نقشه برداری و مدلهای شبیه سازی شده از منطقه با تشخیص بهترین نقطه برای حفر امکان کاهش هزینه و سرعت در عمل حفاری را فراهم میسازند. از عمده ویژگیهای یک مهندس حفاری دارا بودن قدرت کار در شرایط سخت است زیرا ممکن است مدتها دور از خانواده در بیابانی مشغول به کار شود.

گرایش مهندسی بهره برداری
منطقه نفت خیز مشخص و حفاری نیز انجام گردید اکنون نوبت به بهره برداری و استخراج نفت می رسد، میدانیم که زمین دارای لایه های متعددی از سنگ و خاک است . همچنین تجهیزات مورد استفاده در استخراج نیز بسیار گران قمیت و حساس هستند. حال اگر بهره برداری بصورت مهندسی شده و با برنامه پیش نرود ممکن است خسارات جبران ناپذیری به بار آید. مهندس بهره بردار با انجام محاسبات دقیق از طریق نرم افزارهای مختلفی چون prosper, PVTP, Revel, Gap کلیه روند بهره برداری را تحت کنترل در آورده و طبق برنامه ای صحیح به پیش می راند.

گرایش مهندسی اکتشاف
شاید در فیلمها زیاد دیده باشید که با کار گذاشتن یک دینامیت در زمین و منفجر کردن آن نفت سر به آسمان میزند و فوران می کند. در حالی که در واقعیت کنونی ماجرا تفاوت بسیاری دارد. مهندسی اکتشاف با بهره گیری از علم زمین شناسی و انجام آزمایشات ژئوفیزیکی و ژئوشیمی اقدام به جمع آوری اطلاعات برای تخمین میزان نفت موجود و شرایط مساعد برای حفاری می نماید.

دروس رشته مهندسی نفت
دروس مهم رشته مهندسی نفت بیش از 80 درس می باشد که در اینجا به مهمترین آنها اشاره می کنیم.
خواص سنگ های مخرن (پتروفیزیک)، خواص سیالات مخزن، مهندسی مخزن 1 ، مهندسی حفاری، چاه آزمایی ، چاه پیمایی (نمودارگیری از چاه)، مهندسی بهره برداری، مکانیک سیالات دوفازی، مهندسی مخزن 2، دروس زمین شناسی، زبان عمومی و تخصصی مهندسی نفت، ریاضیات، ژئوفیزیک، ژئوشیمی، زمین شناسی تخصصی

بازار کار رشته مهندسی نفت
با توجه به وسعت پالایشگاه های نفتی و موقعیت نفت خیز بودن ایران، همچنین وجود سکوهای نفتی متعدد در آبهای متعلق به کشور ایران، نیاز به نیروی کار متخصص بخوبی احساس میگردد. لذا فارغ التحصیلان این رشته در کوتاه ترین زمان ممکن مشغول به کار خواهند شد. خوشبختانه در آمد این قشر از فارغ التحصیلان در کلیه رسته های شغلی مهندسی نفت از در آمد بسیار مناسب و خوبی برخوردار بوده و ارزش زندگی کردن در کنار بوی نفت را خواهد داشت.